Aqua Moto Racing Utopia
Illustration ur spelet Aqua Moto Racing Utopia.

Zordix släpper spel på världsmarknaden

Umeåföretaget Zordix nya spel Aqua Moto Racing Utopia har släppts i en för-release på populära spelsajten Steam. Matti Larsson, vd för Zordix, berättar för Infotech Umeå om mottagandet.

I början av sommaren kunde Infotech Umeå berätta om de positiva reaktioner Matti Larsson, vd för Zordix, fick under en Tysklandsturné för det kommande spelet Aqua Moto Racing Utopia. Nu har spelet släppts på spelsajten Steam i en så kallad ”early access”, en för-release av spelet, och Matti Larsson berättar här om mottagandet från de första spelarna.

Ni har precis släppt ert sjätte och största spel hittills, Aqua Moto Racing Utopia, i Steam Early Access. Kan du berätta lite om hur tankarna gått kring lanseringen?

Matti Larsson: Ja, det stämmer. Vi har precis släppt spelet i Steam Early Access som ett naturligt led i marknadsföringen. Allt buzz som kan skapas är värdefullt när man är en indieutvecklare. Plus att vi får en chans att justera och fixa saker som vi kanske inte upptäcker själva annars. Den som köper early access får spelet 33 procent billigare och automatiskt alla uppdateringar. Spelet är till skillnad från det mesta i early access klart i sin helhet och har redan fått mycket beröm.

Hur många kan ni nå via Steam?

Matti Larsson: Steam har över 125 miljoner aktiva användare.

Vilka är det? Hängivna fans eller allmänheten?

Matti Larsson: I princip alla som spelar spel på en PC köper sina spel på Steam.

Från vilka länder kommer de?

Matti Larsson: Det gäller alla länder. Störst är Nordamerika och västra Europa.

Kostar det något för er att finnas med på Steam?

Matti Larsson: Man måste gå igenom Greenlightprocessen där registrering kostar 100 dollar.

Vilka plattformar stöds via Steam?

Matti Larsson: PC, Linux och Mac. Till en början släpper vi till PC.

Hur fungerar det med att ta hand om spelarnas reaktioner och åsikter om spelet när det är på early access? Hur gör ni på Zordix?

Matti Larsson: Vi använder oss av Steams forum där det fungerar utmärkt med feedback.

Se mer om Aqua Moto Racing Utopia för PC på Early Access.