Alexandra Hägg
Alexandra Hägg driver Bring Music, ett av tolv startup-bolag i Uminova Innovations startup-program hösten 2017.

Veckans startup: Bring Music

Möt Alexandra Hägg som driver Bring Music, ett av de 12 startup-bolag som deltar i Startup-programmet hos Uminova Innovation nu i höst.

Alexandra Hägg har sjungit i kör och gått i musikskolor sedan tio års ålder. Under åren har hon även spelat i band. Hon har då ofta stött på behovet av att få spelningar. Samtidigt har hon vetat att det funnits många festarrangörer som gärna velat ha ett band eller en kör på sin tillställning, men att de haft svårt att hitta något lämpligt.

Bring Music ska bli mötesplatsen

Där mellan utövaren och arrangören ska Bring Music hitta sin plats som en digital plattform som kopplar ihop privatpersoner och företag med artister och musiker för bokningar av livemusik, utifrån till exempel budget, genre och geografiskt område.

– Än så länge är nog det största hindret jag själv, säger Alexandra Hägg som är mitt uppe i att försöka skapa ett team som ska hjälpa henne på resan framåt. Det gäller att våga och att inte vara rädd för att misslyckas och det är lättare sagt än gjort. Men jag är riktigt envis, så jag ger sällan upp!

Alexandra studerar fortfarande och är inne på sitt tredje år på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, men har haft en del ideella engagemang och den erfarenheten räknar hon med att hon ska ha nytta av i skapandet av sin tjänst Bring Music.

Nya sätt att tänka

– På Uminova Innovation har jag klivit in i arbetssättet Lean Canvas. Det har tvingat mig att bryta ner idén till små byggstenar och att börja tänka mer kundfokuserat. Det gäller att fokusera på ett par kunder och testa idén och se om den matchar marknadens behov. Uminova Innovation har hjälpt mig att fokusera min energi och mitt driv på rätt saker.

Hög målsättning

Som de flesta startupbolag har Alexandra Hägg en hög och ambitiös målsättning med sin tjänst Bring Music:

– Jag vill att Bring Music ska bli det första som dyker upp i ditt huvud när du behöver boka livemusik till ditt event eller din fest. För att det ska bli så gäller det att vi lyckas skapa en väl utformad och smidig digital plattform som är utvecklad utifrån användarnas behov. Och förstås efterfrågas av alla inblandade parter – banden och körerna samt de som vill boka något till sin tillställning.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 13 oktober, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

13 oktober, 2017