Matti Larsson
Matti Larsson, vd för Zordix, är en av många spelutvecklare på plats vid världens största konferens för spelutvecklare, Game developers Conference.

Världens största konferens för spelutvecklare lockar Umeåföretag

Flera av Umeås spelbolag är på plats när världens största konferens för spelutvecklare, Game Developers Conference 2017, just nu pågår i San Francisco.

Level Eight, Coldwood, Paradox och Zordix, alla med spelstudios i Umeå, har alla skickat medarbetare till konferensen för att både presentera sina egna spel och för att snappa upp vad nytt som är på gång. Level Eight har till exempel med sig sitt nya spel Protostrike som kommer att lanseras fram mot sommaren 2017 och just nu testas för fullt av provspelare.

Zordix har bland annat med sig en helt ny färsk video till spelet Snow Moto Racing Freedom som snart släpps för Playstation 4 och PC.

– Jag visar upp vårt kommande snöskoterspel som inte visats tidigare. Journalister och partners har chansen att för första gången provspela och få veta mer om innehållet i spelet. I vimlet är det perfekt att ha med sig en kort film på mobilen som visar upp spelet på ett kärnfullt sätt, säger Matti Larsson, vd för Zordix.

Perfekt för nätverk
På Game Developers Conference finns eliten både inom speljournalistkåren och av analytiker och marknadsexperter. Det gör konferensen till ett perfekt ställe att ha möten med branschexperter kring marknadsstrategier där internationell försäljning är i fokus.

– Här finns också möjlighet att nätverka kring serious games, där vi ligger långt framme, berättar Matti Larsson.

I en avknoppning från Zordix, EducateSmart, har företaget nyligen lanserat en interaktiv säkerhetsutbildning som just nu prövas av gruvbolaget LKAB. Utbildningar som bygger på spelmoment brukar kallas serious games, något som Matti Larsson tror mycket stort på. Danmark har ett program för interaktiv utbildning och Finland ligger också långt framme med en egen branschorganisation kring serious games, enligt Matti Larsson, som också ser fram mot att Sverige skulle kunna få en mer fokuserad satsning inom området.