Matti Larsson, Zordix.
Matti Larsson, vd för Zordix, är mycket nöjd med nya spelet Snow Moto Racing Freedom inför den internationella lanseringen.

Tar snöskotern in i vardagsrummet

Inte bara på fjället och i skogen. Nu kan du också ta snöskotern in i vardagsrummet. Umeåföretaget Zordix släpper helt nytt snöskoterspel.

Umeåföretaget Zordix släpper idag ett helt nytt snöskoterspel, Snow Moto Racing Freedom, för Playstation 4 och PC-datorer. Produktionen av spelet startade våren 2015 och efter nära två år av utveckling är det dags för internationell lansering. Spelet släpps i USA och Europa för Playstation 4, och över hela världen genom distributionskanalen PC Steam.

– Det har inte kommit något snöskoterspel på nära tio år, så det här är efterlängtat och det har en hel del som är unikt, säger Matti Larsson, vd för Zordix.

Snöskoteråkning lockar
Att snöskoteråkning är en stor sport och fritidssysselsättning är något som Zordix kommer att knyta an till.

– Det finns många länder som har samma kultur som Sverige med snöskoteråkning, kan vi nå fram till den målgruppen har vi en braksuccé.

– Men spelet är självfallet roligt även för allätande gamers och racing-fantaster, fortsätter Matti Larsson.

Lätt att komma in i
Matti Larsson vill att Snow Moto Racing Freedom ska kännas lätt att komma igång med så att nya spelare snabbt kan ta sig an det. Men samtidigt ska det ta lång tid för att verkligen behärska för de som lägger ner mycket tid på spelet.

Hela tolv unika snöskotermodeller och 40 olika banor har tagits fram för spelet. Några av banorna är mycket stora till ytan, upp mot fyra gånger fyra kilometer.

En unik del av tekniken bakom spelet är att skoterspåren inte försvinner utan ligger kvar i snön. Det innebär att om föraren vänder och kommer tillbaka till ett banområde så finns spåren kvar efter tidigare åk.

Online-community
Zordix håller också på att bygga upp ett online-community för alla spelare som deltar, bland annat med en World Ranking-poänglista som visar vilka spelare som är bäst i världen.

– Nu närmast kommer vi att ha en lokal släppfest på Connect eSport Bar i Umeå på onsdag kväll 12 april. Stället är öppet som vanligt så att alla som vill kan komma. Därefter kommer vi att ordna en turnering under spelfestival Nordsken i Skellefteå i slutet av maj, berättar Matti Larsson.

Finansiärer bakom spelet är Xiaohong Ji, vd för Eastern Palace i Umeå, och Johan Lidström, vd för ett investmentbolag i Umeå.

Se kort utdrag ur spelets banor: