IVA141009_12.jpg
Professor Anders Eklund och vd maria Wallin Wållberg, från företaget Likvor, var några av de som fångade kung Carl XVI Gustafs intresse för spetsföretag i Umeå.

Studenter får VIP-biljett till Umeågala

Umeå universitet fyller 50 år i år vilket Umeågalan uppmärksammar genom att bjuda in 50 studenter som VIP-gäster.

Studenterna studerar på Umeå universitet och har ett intresse för entreprenörskap. Förhoppningen är att locka dem att bli framtidens kanske mest framstående entreprenörer. Varje student har fått ett värdföretag att följa under hela galan vilket gör att de får en extra chans till att knyta kontakter.

Umeågalan VIP-gäster

Sammanlagt 50 studenter har fått var sin VIP-biljett till Umeågalan. Här är några av dem samlade på bild under Umeågalans inledande föreläsningar. Därefter var det att skynda sig hem för att byta om till galastass inför kvällen.

Sanna Printz, Linn Häggström och Annelie Weinehall är tre av studenterna som nappat på inbjudan och därigenom deltar som VIP-gäster på årets Umeågalan.

Drivit företag

Sanna Printz läser till civilekonom med inriktning Service Management och har själv drivit företag. Under Umeågalan är Heja hennes värdföretag.

– Jag har haft två företag tidigare och är inriktad på att jobba inom företagssektorn, säger Sanna Printz, som drivit ett städföretag och en ridsportbutik.

Linn Häggström läser tredje terminen på Beteendevetarprogrammet med inriktning mot IT-miljöer. Hon följer Almi under galan.

– Jag tycker det är roligt att bli inspirerad inför framtiden och se vad man kan jobba med. Och kanske starta ett företag. Det är superbra att man kan knyta kontakter här.

Examensarbeten

Annelie Weinehall går på masterprogrammet IT Management.

– Jag är med här bland annat för att få prata med företag om exjobb och inför examen. Det är också spännande att få träffa mitt värdföretag som är Volvo GTO. Där finns mycket erfarenhet och bra personer som jag får träffa. Det känns jättebra.

– På IT Management lär vi oss hur man implementerar system i organisationer så att det funkar också för de anställda.

Efter första akten av dagen, då Infotech Umeå fångar upp dem, är de alla tre inspirerade av att ha lyssnat till Azita Shariati, vd för Sodexo, som bland annat talade om mångfald och kvinnors företagande.

– Hon satte fokus på kompetensen, att det går att skapa lönsamhet med kompetens från flera håll, säger Sanna Printz.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 5 november, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

5 november, 2015