Sportswik
Sportswik är ett av över 20 företag från Umeå som åker till Stockholm för att värva fler medarbetare. Från vänster Martin Wiklund, Fredrik Bäckman och Stefan Dahlqvist.

Stor satsning när Umeå visar sina it-jobb

Mer än 20 av Umeås IT-företag gör gemensam satsning i Stockholm för att värva talanger och nya medarbetare. En växande IT-bransch i norr behöver fylla på med fler.

Mer än 20 av Umeås IT-företag åker den 10 februari till Berns i Stockholm för att träffa utflyttade Umeåbor, tidigare Umeåstudenter och andra som kan vara intresserade av att flytta norrut. Arrangemanget kallas
Umeå möter upp
och har också tidigare år genomförts med positiva resultat.

Läs mer:
Läs om Sara Stangenberg
som flyttade till Umeå efter en träff med Umeå möter upp 2014.

Söker medarbetare

Med i satsning finns såväl nya startup-bolag som konsultföretag och produktbolag. Ett av företagen som finns med i satsningen är unga bolaget Sportswik.

– Vi behöver hitta fler erfarna. Vi hoppas att Umeå möter upp kan hjälpa oss fånga upp någon som kanske skaffat sig erfarenhet men nu är sugen på att flytta upp till Umeå, säger Martin Wiklund, vd och grundare av Sportswik.

Sportswik har idag tre anställda och är en del av Umeås växande startup-värld. Företaget utvecklar ett digitalt sportmagasin, en app och mediaplattform som vill göra alla med en smartphone till reportrar. Alla som är med på en match kan fota, filma, kommentera och rapportera mål och matchhändelser med några enkla knapptryck.

– Just nu behöver vi iOS-utvecklare som vill vara med och bygga våra iOS-appar, både den befintliga som vi vill utveckla ännu mer och kommande iPad-varianter, säger Martin Wiklund som hoppas få träffa många under kvällen för att berätta mer om företagets planer på att växa och anställa.

Många företag med i satsningen

Andra företag som deltar på Umeå möter upp den 10 februari är Algoryx Simulation, Atea, C4 Contexture, CGI, Cinnober, Codemill, COS Systems, Dohi, Knowit, Limes Audio, Omegapoint, Sogeti, Sportswik, Trimma, Turborilla, UDK, Umeå universitet (Enheten för IT-stöd och systemutveckling), upKeeper Solutions, Vitec Software Group och XLENT.

Umeå möter upp arrangeras av Umeå Näringslivsservice och Umeå universitet i samarbete med branschsatsningen Infotech Umeå vid Uminova Innovation.

Läs mer om Umeå möter upp
och se anmälan till kvällen.

Text och foto: Mikael Hansson