Zunzun
Ludvig Bohlin, Alcides Viamontes Esquivel och Henrik Frienholt från Zunzun hyllas som Årets unga företagare av Umeågalan 2016.

Startup-scenen hyllas vid Umeågalan

Startup-scenen växer i Umeå, något som uppmärksammas av Umeågalan också vid årets näringslivsgala.

När priser till framstående företag i Umeå delas ut under Umeågalan har genom åren många startup-bolag funnits med bland prisdeltagarna.

En viktig del av Umeås växande näringsliv har alla nya startup-bolag. Det är något som Roland Carlsson från Umeågalans arrangörsgrupp och Umeå universitets rektor Hans Adolfsson konstaterar när de ska dela ut ett av galans första pris, det som går till Årets unga företagare.

När de båda tar plats på scenen för att dela ut priset är det just startup-scenen som får fokus med de tre nominerade bolagen Zunzun, Tensaii och Storspoven, alla tre bolag som vuxit fram inom inkubatorerna Uminova Innovation, BIC Factory och Uminova Expression.

– Startupscenen exploderar, talanger söker sig till Umeå och investerare står i kö för att investera i företag, säger Roland Carlsson från Umeågalans arrangörsgrupp och avgående näringslivschef i Umeå.

– Oerhört roligt att vi har en så stark startup-scen här i Umeå, instämmer Hans Adolfsson, rektor vid Umeå universitet.

Sedan priskuvertet öppnats meddelar de båda att vinnaren i kategorin Årets unga företagare är Zunzun. Läs mer om priset här.