Samuel Olsson och Gustav Orvefors driver JAQ Studios.
Samuel Olsson och Gustav Orvefors driver JAQ Studios.

Startar nytt filmbolag

Nystartade JAQ Studios producerar filmer åt företag som vill informera om sin tjänst eller kommunicera internt i företaget

Bakom JAQ Studios Film & Media står Samuel Olsson och Gustav Orvefors. De är båda sprungna ur konstnärskollektivet med samma namn; JAQ Studios. Tillsammans producerar de informationsfilmer, produkt- och utbildningsvideos, kortfilmer, reklamfilmer, experimentfilmer och musikvideos.

– Vi vill ge företag och organisationer möjlighet att utöka den visuella kommunikationen genom rörlig bild i sociala medier, webb, tv med mera. Idag förväntar sig mottagare att få snabb och lättförståelig information via rörlig bild. Med vår kompetens och erfarenhet kan vi producera moderna filmer åt företag som till exempel vill informera om sin tjänst eller kommunicera internt i företaget, säger Samuel Olsson.

Samuel och Gustav kommer ursprungligen från Västerås respektive Tjörn. De lärde känna varandra när de studerade Digital medieproduktion vid Umeå universitet. Film har varit en konst- och uttrycksform för de båda sedan tidig ålder.

– Vi är båda passionsdrivna och brinner för den konstnärliga delen i filmskapandet. När vi inte arbetar med kunder producerar vi kortfilmer för vår personliga portfolio. Vårt mål är att bli etablerade filmmakare i den svenska långfilmsindustrin, säger Gustav Orvefors.

Om BIC Factory
BIC Factory arbetar för att upptäcka och stödja unga, lovande entreprenörer som vill starta egna företag i Umeå. Under de tre kommande åren har BIC Factory en satsning med inriktning mot digitala affärer. BIC Factory erbjuder en kreativ miljö, prisvärda lokaler, stöd och nätverk. Hittills har verksamheten resulterat i 106 nya företag och mer än 160 individer har fått stöd. Dessa individer driver idag sammanlagt 95 aktiva företag, varav 88 % har sitt säte i Umeå och 92 % i Västerbotten. De 43 största företagen omsatte tillsammans 435 milj kr, och hade 243 anställda vid den senaste mätningen 2016.