Annette Persson och Maria Olofsson
Nu kan företag få hjälp av drivna studenter. Annette Persson är en av de sommarentreprenörer som genom Uminova Innovation startar företag för att ta ett kliv in i näringslivet. Maria Olofsson i bakgrunden är projektledare för satsningen.

Sommarentreprenör smart satsning för företag

Succén fortsätter. För tionde året i rad kan företag anlita en sommarentreprenör för att få hjälp med det man annars inte hinner med. Uminova Innovations satsning på att hjälpa näringslivet hitta drivna studenter är uppskattad.

Sommarentreprenörer
har blivit en tradition inom Umeås näringsliv sedan tio år tillbaka. Upplägget är enkelt och värdefullt för både företagen och de studenter som blir sommarentreprenörer. Uminova Innovation hjälper till med att hitta engagerade och kompetenta studenter som vill prova på eget företagande, och matchar deras kompetens mot näringslivets behov.

– Vårt erbjudande är att vi hjälper företag och organisationer att få in en student som sommarentreprenör. De går in som konsulter och löser uppgifter som företaget kanske annars inte hinner med, berättar Maria Olofsson, affärscoach på Uminova Innovation.

Att sommarentreprenören också får tillgång till en egen affärscoach och praktisk utbildning gör att de blir ännu bättre rustade att klara av sitt uppdrag.

Super-sommarentreprenör

I år har Uminova Innovation tagit in extra hjälp i form av studenten Annette Persson (följ Annette här). Hon är själv sommarentreprenör och ska som sådan jobba med marknadsföring av Venture Cup men också med nya idéer för utveckling inom it-företaget Algoryx. Med lite av glimten i ögat har hon dessutom fått titeln Super-sommarentreprenör vilket innebär att hon inte bara ska driva sitt eget företag utan också peppa fler studenter att vilja bli entreprenörer för en sommar och pröva sina vingar som företagare.

Att vara sommarentreprenör passar Annette Persson perfekt. Liksom många andra studenter är hon driven, tydlig och trygg i vad hon gör. Tillsammans med Maria Olofsson vill hon nu att många företag ska inse fördelarna med att få jobba tillsammans med en engagerad student.

– I mitt uppdrag som Super-sommarentreprenör ska jag locka andra studenter till att våga starta företag, berättar Annette Persson.

Ett enormt driv

Maria Olofsson erkänner att hon är imponerad över den energi som finns hos sommarentreprenörer som Annette Persson.

– De kommer med ett enormt driv, vill verkligen lyckas som företagare och ser samarbetet med företag som en perfekt möjlighet att knyta nya kontakter inför framtiden, berättar Maria.

Att studenterna har mycket att vinna på att bli sommarentreprenörern är klart. Men vad vinner då företagen på att ta in en sommarentreprenör? Maria Olofsson är tydlig med sitt svar:

– De får in spetskompetens i form av engagerade konsulter som räddar vardagen i företaget, slår Maria fast.

För studenterna som vill bli sommarentreprenörer gäller att de ska ha skickat in sitt CV senast 15 mars. För företagen gäller att de så fort som möjligt ska ha anmält sitt intresse för att deras behov ska kunna matchas mot sommarentreprenörernas kompetens.
Här finns mer information och anmälan.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 1 mars, 2013Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

1 mars, 2013