Harry van der Veen
Harry van der Veen, grundare av Skellefteåföretaget Nutieq.

Rekordår för Nuiteq

Skellefteåföretaget Nuiteq tar hem ny affär i Nordamerika och slår samtidigt nytt försäljningsrekord 2016.

Ett rekordår som toppas med ett nytt stort internationellt avtal. Det kan Skellefteåföretaget Nuiteq räkna in i och med att ännu en stor affär i Nordamerika tagits hem. Nuiteq räknar med att försäljningen under 2016 kommer att öka med närmare tre gånger jämfört med 2015, från drygt fem miljoner till någonstans mellan 15 till 20 miljoner.

Nuiteqs programvara Snowflake har på några år blivit till en stor internationell framgång och används i pekskärmar och multitouch-lösningar runt hela världen, från Nordamerika till Asien.

Det senaste kontraktet som signerats är med amerikanska Clear Touch Interactive som levererar multitouch-skärmar. Avtalet innebär att Clear Touch Interactive kommer att plocka in Nuiteqs Snowflake som ett standardprogram som följer med skärmarna.

– Många av våra kunder har haft stora framgångar med Snowflake. Vi är glada över att kunna fortsätta att tillhandahålla en sömlös upplevelse till våra kunder i USA och Kanada. Avtalet med Nuiteq innebär också att vi kan fortsätta utveckla nya funktioner för interaktiva upplevelser till våra kunder, säger Keone Trask, vd för Clear Touch Interactive.

Nuiteqs grundare Harry van der Veen är glad över både det nya avtalet och med försäljningen för hela året 2016.

– Marknaden för interaktiva pekskärmar har ökat avsevärt i Nordamerika under de senaste året. Vi är glada över att få fortsätta vårt samarbete med vår partner Clear Touch Interactive, säger Harry van der Veen.