Thomas Johansson, Dizparc
Ett nytt kontorshus med många it-företag har byggts i Umeå. Härligt med nya lokaler, tycker Thomas Johansson, Dizparc. Bilden till vänster från invigningen av Dizparcs lokaler.

Nytt it-hus byggs i Umeå

Ett nytt kontorshus på Umestan håller på att fyllas med it-företag.

Dizparc, Sogeti och T3 är några it-företag som har flyttat in i eller håller på att flytta in i kontorshus nr 12 på Umestan. Huset, som ritats av kände arkitekten Gert Wingårdh, är helt klätt med glas och syns tydligt från gamla E4:an genom Umeå.

Ett av it-företagen som redan flyttat in är Dizparc som startades sommaren 2016. På bara ett drygt halvår har företaget vuxit kraftigt. I Umeå finns idag 11 medarbetare och i hela Sverige finns 70 anställda.

– Vi hade nyligen invigning av våra lokaler med ostron- och champagneprovning tillsammans med 19 kunder på plats. Vi har 150 kvadratmeter och sitter högst upp i tornet eller kuben som det kallas, berättar Thomas Johansson, konsult och projektledare.

– Det är riktigt härligt med nya fräscha lokaler och en fantastisk utsikt över hela stan, säger Thomas Johansson.

I huset finns också T3 som blev lite trångbodda i sina tidigare lokaler vid Tegsbron. T3, som levererar bredband över hela Sverige, har varit aktuella på många sätt i nyheterna under senare tid, bland annat efter att ha köpts upp av Alltele och en omfattande friskvårdssatsning under arbetstid för att medarbetarna ska få extra möjlighet att hålla sig friska och aktiva.

Hela huset, som byggts av Lerstenen omfattar närmare 9000 kvadratmeter och innehåller även en nyöppnad restaurang, Deli Marché, samt ett stort gym.

Under maj kommer även Sogeti med sina över 100 anställda att flytta över till det nya huset.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 12 april, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

12 april, 2017