Mario Kart på Nintendo Switch.
Mario Kart är ett av spelen som finns till Nintendo Switch.

Nintendo Switch visas på Nordsken

Nya Nintendo Switch kommer att visas under spelfestivalen Nordsken i Skellefteå.

Besökarna på Nordsken får en chans att testa Nintendo Switch med nya titlar som The Legend of Zelda – Breath of the Wild, 1-2-Switch, Mario Kart 8 Deluxe m.fl i en monter från Bergsala, som är distributör för Nintendoprodukter.

– Jag hade den stora förmånen att få testa Nintendo Switch och nya Zelda innan det officiella släppet och såg direkt potentialen. Jag har sedan dess jobbat hårt för att få upp Bergsala till Nordsken och till den norrländska publiken. Det känns fantastiskt att vi nu blir ett av de första speleventen i Sverige där Nintendo Switch visas för en bredare publik, säger Johan Linder, projektledare för Nordsken.

Spelkonsolen Nintendo Switch
Nintendo Switch är en flexibel spelkonsol, med inbyggd skärm och smarta handkontroller. Den fungerar som en handhållen spelkonsol men kan enkelt anpassas för att flera personer ska kunna spela på den inbyggda skärmen eller på en extern skärm. Nintendo Switch släpptes i Sverige den 3:e mars i år och slog rekord som Nintendos mest sålda konsol någonsin under en lanseringshelg.

Största spelfestivalen i norr
Nordsken är det största speleventet norr om Stockholm och det arrangeras 25-27 maj på Skellefteå Kraft Arena. I mässområdet på Nordsken finns utställare från hela Sverige, Finland och Polen inom digitala och analoga spel, serier, VFX, lego, e-sport m.m. Utöver mässan finns även mängder med aktiviteter för hela familjen som brädspel, serietecknarskola, flipperhall, tv-spel, cosplay, Pokemon GO-promenader, föreläsningar, workshops och mycket annat.