Mindspace får leverera digitala videomöten

Mindspace Group vinner upphandling av videokonferenser och digitala distansmöten för Västerbottens kommuner och Örnsköldsvik.

Det nya avtalet med Mindspace grundar sig på en gemensam regional upphandling för länets kommuner, Örnsköldsviks kommun samt 26 regionala och kommunala bolag som Region Västerbotten samordnat.

– Att hitta en kraftfull och lättanvänd tjänst är avgörande för oss eftersom resfria möten är en naturlig del av vår vardag och en pusselbit i att göra vår organisation mer hållbar. Tekniken får inte krångla och kvaliteten på både bild och ljud måste hålla måttet för att distansmötet ska väljas som komplement till det fysiska mötet, säger Kaj Backman, projektledare vid Region Västerbotten.

Upphandlingen har satt höga krav på leverantören då molntjänsten ska vara alltifrån plattformsoberoende, lättbegriplig och intuitiv. Andra viktiga krav som ställts är möjligheten att vara med på ett möte via mobilen, att enkelt kunna spela in, lagra och dela möten med andra samt att kunna bjuda in till unika mötesrum som användarna sedan kan administrera.

– Vi är både glada och stolta över att få möjlighet att leverera vår lösning till länets kommuner, regionala och kommunala bolag samt Örnsköldsviks kommun de kommande tre åren. Lösningen är en molntjänst där mötesdeltagare med olika geografiska placeringar enkelt kan ansluta sig till en plattformsoberoende tjänst för digitala möten, säger Christian Wåhlin, vd vid Mindspace Group.

Antalet invånare i Västerbotten och i Örnsköldsviks kommun uppgår till 320 000 personer. Antalet anställda i kommuner och kommunala bolag som berörs av upphandlingen motsvarar ungefär 30 000 personer.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 20 juni, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

20 juni, 2017