Superkommunikatören Frida Boisen ger sina bästa tips på Heat Up.

Frida Boisen: Vi kan alla nå ut till miljoner

Frida Boisen, digital chef för Bonnier tidskrifter, föreläser 14 december på Uminova Innovations lunchevent Heat Up. Du behöver inte vara en mediemogul för att nå ut genom bruset, menar hon.

Frida Boisen har en lång bakgrund inom medievärlden, inte minst som chefredaktör för Expressen/GT och ett antal magasin. Idag är hon digital chef på Bonnier tidskrifter och ansvarar för de flesta av förlagets titlar – med 1,7 miljoner unika besökare i veckan. På onsdag 14 december föreläser hon under ett lunchevent i Umeå.

Frida Boisen kan titulera sig världsmästare i sociala medier och Sveriges bästa digitala ledare och har utsetts till såväl Digital superprofil som Superkommunikatör. Det finns alltså all anledning att lyssna när hon berättar om hur den explosiva utvecklingen inom sociala medier kommer att spela en avgörande roll för dina kommunikativa framsteg.

Just nu är Frida Boisen också aktuell med boken ”Digital succé – så lyckas du med sociala medier” på Bokförlaget Forum.

Vad vill du ge till entreprenörerna på Heat Up den 14 december?
”Massor av konkreta tips och inspiration till hur just du och ditt företag kan lyckas med att nå ut med ert budskap, bygga relationer och inte minst – bygga er trovärdighet och öka era affärer. Självklart bjuder jag också på de absolut senaste trenderna inom sociala medier – och ger nycklarna till virala succéer.”

Ett litet startup strävar ju ofta efter att bli ett stort och starkt varumärke. Vad är viktigt att tänka på?
”Stå på en stabil värdegrund – det blir allt viktigare att du är tydlig med företagets värderingar. Så hitta dina värdeord, sätt en payoff och var konsekvent. Där börjar er publicistiska plan.”

Vilken är det största missuppfattningen om sociala medier?
”Att allt bara är hat, hot och falska nyheter. Baksidorna finns givetvis. Men uppsidan är viktigare: den demokratiska revolutionen, att vi alla faktiskt fått en röst som kan nå ut till miljoner, oavsett om du är fattig eller rik, ung eller äldre, om du bor på landsbygd eller i stad. Att vi alla faktiskt nu har makten i vår hand att nå ut med ett budskap. Ser man inte detta, då är man en hopplös bakåtsträvare.”

Här kan du anmäla dig till Heat Up.