Heat Up
Erfarna affärscoacher och inspirerande föreläsare utlovas. På bilden publik på föreläsning med Måns Adler. Foto: Malin Grönborg

Världsförbättrare och nytänkare – sök in till vårt Startup-program!

2017-01-31

Nu ska du inte vänta längre. Det är dags att förverkliga den där affärsidén. I september drar vi igång tredje omgången av Startup-programmet, för några få utvalda. Startup-programmet erbjuder sex intensiva eftermiddagsträffar där du utvecklar din idé till affärer. Du kan dessutom vinna stipendier, totalt delas 50 000 kronor ut. Ta chansen att bli en av de utvalda.

>> Ansök till Startup-programmet nu (anmälan öppnar i juni)

 

Det här får du

Startup, som består av sex intensiva träffar á fyra timmar, ger dig optimala förutsättningar att testa och utveckla din affärsidé. En effektiv introduktion i Lean Startup- och Customer Development-metodik varvas med vassa gästföreläsningar. Under och mellan varje träff lägger du tid och fokus på att utveckla din idé vidare mot Demo Day och den riktiga lanseringen. I människorna runt Startup-programmet – affärscoacherna, gästföreläsarna och inte minst övriga deltagare i Startup – har du fri tillgång till stora mängder kunskap, erfarenhet, inspiration och bollplank.

Det här är du

Du har en affärsidé, ett öppet sinne och en brinnande passion för att lösa problem. Du siktar högt och är redo att satsa fullt ut – och kanske slå stort. Din idé har potential att göra skillnad för många, möjligen globalt. Kort sagt: Startup är till för dig som har en affärsidé med goda framtidsutsikter – om du, under en intensiv period, vill satsa på att utveckla den.


Träffarna: 

September, kl 13-kväll | Tänk stort, testa snabbt

Vi pratar om varför du ska jobba lean och kundfokuserat, och ger dig en användbar verktygslåda. På kvällen: middag och teambuilding.
Gästföreläsare:

September kl 13-17 | Vem är kunden?

Fullt kundfokus gäller från dag ett: vilka är de, vad har de för behov? Lär dig hur du segmenterar och summerar dina kunder till en profil. Vi sätter också grunden för ditt värdeerbjudande. 
Gästföreläsare:

Oktober, kl 13-17 | Get Out of the Building! – stäm av din lösning mot kundens behov

Vår säljcoach Christian Malmsten pratar om hur du intervjuar kunder för att verifiera din affärsidé. Han ger dig allt du behöver veta kring kunders beslutsprocesser och din säljprocess.

Oktober, kl 13-17 | Hur tjäna pengar? – ta fram en skalbar affärsmodell

Här serveras du mycket matnyttigt kring prissättning och intäktsmodeller. Vi utmanar dig att tänka i nya banor kring din egen affärsmodell.
Gästföreläsare:

November, kl 13-17 | Pitch Perfect – så pitchar du för kunder och investerare

Om varför pitchen är ett av entreprenörens bästa verktyg. Vi ger dig tipsen och tricksen för en pitch som går hem hos publiken: Vilka delar behövs? Vilka fallgropar ska du undvika?
Gästföreläsare:

December, kl 13-17 | Show Me the Money – hitta rätt finansiering för din idé

Vi pratar om hur du kan finansiera ditt startup, och hur man går tillväga med de olika alternativen.
Gästföreläsare:

December | Demo Day

Efter några månaders hårt arbete är det upp till bevis: dags att pitcha din affärsidé! Få möjlighet att gå upp på scenen och tävla om 50000 kr inför ett fullsatt Umeå Tech Arena!

Pris

Våra finansiärer gör det möjligt för oss att erbjuda dig hela det här paketet kostnadsfritt – i gengäld vill vi att du engagerar dig och satsar det du har.

Ansök nu

>> Ansök till Startup-programmet (anmälan öppnar i juni)

Urval och antagning

Startup-programmet har ett begränsat antal platser, och vi väljer ut de idéer och entreprenörer vi tror har störst chans att lyckas. Vi kontaktar alla sökande och bjuder in ett antal till intervjuer. Senast xx september får du veta om du blivit antagen.

Frågor?

Kontakta Anders Blomberg, affärscoach på Uminova Innovation: 070-853 01 95, anders.blomberg@uminovainnovation.se

För en stark startupscen i Umeå

Uminova Innovation sporrar entreprenörer till framsteg. Några av dem som har fått stöd av oss är Limes Audio, Brain Stimulation, Dohi och Codemill. Vi har lång erfarenhet av affärsutveckling och inför höstens programstart har vi renodlat vår metodik och slipat verktygen. Vi är redo för nya utmaningar. Är du?