Sigr köpenhamn

Svenska cykelklädmärket Sigr etablerar sig i världens cykelhuvudstad

2017-05-16

Det svenskdesignade cykelklädmärket Sigr har tecknat avtal med en av Europas mest ansedda butiker för cyklister: Cyklistbutikken 1905 i Köpenhamn.

– Det känns fantastisk att kunna erbjuda vår kollektion till alla cykelintresserade danskar. Köpenhamn är en sann cykelstad, säger Jenny Ferry, säljansvarig på Sigr.

Sigr, som får affärsstöd hos Uminova Innovation, riktar in sig på att utveckla snygga och stilrena kläder för veckopendlaren samt helgmotionären, ett koncept som har fungerat väl i Sverige och som nu börjar hitta ut på en internationell marknad.

– Att cykla i vardagen ställer höga krav på kläderna. Du vill inte komma till jobbet och se ut hur som helst, du vill ha kläder som är både snygga och funktionella. Det vet vi på Sigr efter att ha följt cyklister och försökt lyssna på hur design och funktion ska gå hand i hand för den som är stilmedveten och som rör sig i stadsmiljö, berättar Sigrs designchef Fredrik Petrusson.

Köpenhamn är en dröm att trampa runt i, oavsett om du cyklar till och från jobbet eller är motionär. Det är en av världens cykeltätaste städer, med närmare 40 mil av cykelvägar i innerstan. Drygt 80 procent av Köpenhamns invånare äger en cykel och närmare 60 procent cyklar minst en gång i veckan. I Storköpenhamn svarar cyklisterna för hela 1,2 miljoner trampade kilometer  varje dag. Du kan dessutom ta med din cykel på både tåg och tunnelbana. Och många anser att Köpenhamn är världens mest framstående cykelstad.

– Därför känns det extra bra att ha hittat en seriös, intresserad och entusiastisk återförsäljare just där, säger Jenny Ferry.