Nuiteq Harry van der Veen
Harry van der Veen, VD för Skellefteföretaget Nuiteq.

Nuiteqs interaktiva skärm förbättrar service för resenärer

2013-02-27

Skellefteå Airport, i samarbete med prisbelönta Skellefteåföretaget Nuiteq, presenterade idag en helt ny interaktiv multitouchskärm i ankomsthallen på Skellefteå Airport.

–Vi känner inte till en enda flygplats i världen som har den här omfattande innovativa lösningen men vi är övertygade om att fler kommer följa efter väldigt snart. Kul att Skellefteå Airport vågade satsa och ta täten, berättar Harry van der Veen, vd Nuiteq.

Den 65 tum stora skärmen har monterats i ankomsthallen. Inuti den finns massor av information som rör Skellefteå; exempelvis boende, nöje, näringsliv och resande. Tillresande kan snabbt ta reda på aktuella evenemang, aktiviteter i regionen, lokala nyheter eller transportmöjligheter medan avresande kan se väder på aktuell destination, skriva en hälsning i gästboken eller få en realtidsblick över alla flygningar i Skandinavien.

– Vi vill ständigt utveckla servicen till våra kunder och den här skärmen ger oss en unik möjlighet att förmedla information om och från Skellefteå. Att det dessutom är ett Skellefteåföretag som tagit fram lösningen samt att vi är bland de första i världen, känns givetvis extra roligt, avslutar Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.