Infografik för startups: team och nätverk
Det gamla ordspråket ’ensam är stark’ funkar dåligt i ett startup. Ta hjälp av människor runt dig så kommer du snabbare framåt. Bild: Adobe Stock

Hej entreprenör, du är inte ensam! - De här personerna kan hjälpa dig med ditt startup

2017-08-24

Att vara entreprenör kan ibland kännas ensamt. Men, det finns många personer i din närhet eller ett par gemensamma bekanta bort, som kan hjälpa dig att utveckla din idé och ditt företag. Se till att omge dig med ett starkt team och rätt nätverk, så tar du säkrare beslut och kommer snabbare framåt.

Entreprenören

Du är själva motorn i utvecklingen av affärsidén.

Minsta möjliga team

Vilka kompetenser behövs för att kicka igång din idé? Ditt första lilla team kompletterar dig, och kan bestå av några personer på deltid.

Inkubatorer

På en inkubator får du bland annat hjälp med att bygga team och att hitta finansiering och rätt kontakter.

Kunder

Underskatta inte viljan att bidra – engagera dina kunder tidigt i produktutvecklingen. Redan på idéstadiet får du värdefull information kring hur du kan förbättra produkten eller tjänsten.

Studenter

Håll kontakten med relevanta utbildningar och ta in drivna studenter för ex-jobb, praktik eller för sommaren. Kan de bli en del av teamet?

Nära och kära

Be dina närmaste om råd, ett första lån eller en mentor. Din mamma eller kusin vet kanske mer om försäljning/molntjänster/crowdfunding/API:er/ledarskap än du tror.

Styrelse, mentor och advisory board

Vidga dina nätverk för att bli utmanad och hjälp att hålla rätt fokus.

Samarbetspartners

Rätt partners stärker dina nätverk, ditt varumärke och din försäljning.

Andra entreprenörer

Lär dig av dem som been there, done that. De hjälper dig att undvika misstag och bjuder kanske på ett par av sina bästa kontakter.

Har du en affärsidé eller ett startup? Vill du ha hjälp, t ex med att bygga team och nätverk? >> Ansök till Startup-programmet som startar i höst. Här finns det gott om personer som du kan bolla idéer och byta erfarenheter med. Sista ansökningsdag är 10 september.

Infografik: Soja | Bild: Adobe Stock | Text: Jessika Lagrelius