Accelerator Business review 180215
Jonas Sandberg från Accurate Player och Frode Langmoen, technology executive hos IBM, hade mycket att prata om både under och efter business review.

Expertpanel borrade i affärsidéer under business review

2018-02-20

Deltagarna i Acceleratorprogrammet som arbetat intensivt med sina affärsidéer de senaste tre månaderna har nu kommit halvvägs in i programmet. I förra veckan var det dags för business review, ett tillfälle för entreprenörerna att pitcha sina idéer för en panel bestående av seniora experter och få värdefull feedback.

Panelen denna gång bestod av Frode Langmoen, technology executive hos IBM, Ulrika Viklund, grundare och VD hos Åres entreprenörscommunity House-B, Stina Lantz, projektledare hos Ignite Sweden och Uminova Innovations VD Nils-Olof Forsgren.
- Det är viktigt för oss att bjuda in experter med olika spetskompetens och starka nätverk som också besitter vilja att utmana och generöst dela med sig av raka råd framåt. På så vis blir en business review ett borrande i det som är kritiskt för varje bolag, snarare än bara ett allmänt tyckande, sade Sara Lindgren Olofsdotter, affärsutvecklare.

Entreprenörerna hade en halvtimme var med panelen. Jonathan Jehander och Martin Krosstedt från Brixtar, som byggt en digital plattform för Lego-älskare, bad särskilt om feedback på sin affärs- och prismodell och det fick de. Panelen gav dem också tipsen att prioritera att bygga sitt community, tydliggöra det största värdet av produkten och titta på möjligheterna inom gamification.
- Vissa sker som de sade har vi redan planerat att göra, men det här är en fin möjlighet för oss att ta del av experternas nätverk. Jag tycker att experterna rent allmänt i Acceleratorprogrammet varit väldigt generösa. Vi har mött Ulrika Viklund tidigare och fått till möten med två av hennes kontakter, säger Martin Krosstedt

Jonas Sandberg och Henrik Lundgren från bolaget Accurate Player vars produkt möjliggör flexibel och effektiv kvalitetskontroll av video, ljud och undertexter, fick en strid ström av tips på möjliga samarbetspartners, men också en uppmaning att se över paketeringen av den komplexa produkten.
- Vi fick konstruktiv feedback och idéer om positionering, prissättning och att "skala" affären. Också tips på personer vi skulle kunna ta kontakt med vilket såklart alltid är uppskattat, sade Henrik Lundgren.

Läs mer om Acceleratorprogrammet här.

Text: Emmy Ericsson
Bild: Mikael Hansson