Jessica Eriksson uiwebb.jpg

De kan bli Årets Unga Företagare

2017-09-28

När Umeågalan firar Umeås näringslivs hyllas också de unga företagarna. Skillster, Jessica Eriksson och Thnx är årets nominerade.

Umeågalan, som äger rum 9 november, uppmärksammar unga entreprenörer med ett särskilt pris, Årets Unga Företagare. Ung ska här ses i dubbel bemärkelse. Dels genom att det skall drivas av personer under 40 år och dels genom att företaget inte får vara registrerat längre än 2,5 år. För att bli nominerad krävs innovationshöjd, känsla för marknaden och kundnytta. Nominerande organisationer är inkubatorerna Uminova Innovation, Uminova Expression samt BIC Factory.


Här är 2017 års nominerade:
Skillster
Genom att nyttja modern teknik erbjuder Skillster i sitt egenutvecklade program simulatorbaserade verklighetstrogna fordonsutbildningar som innebär stora besparingar. Inte enbart i form av kronor, utan även i form av koldioxidutsläpp och arbetsmiljö. Även om bolaget är nybildat så har tillväxten varit mycket god


Jessica Eriksson
Jessica Eriksson driver företaget Persikamy. Hon är en företagare med form i blodet som med sin livskraft och kreativa glädje förgyller Umeås näringsliv med ett eget färgsprakande uttryck och känsla för samtiden. Med illustrationer och skapelser som lyft alltifrån byggnader till kläder och smycken har hon tagit sina kreationer ut i världen.

Jessika Eriksson står bakom starka symboler så som FATTA-rörelsens logotyp och har med sitt samhällsengagemang och sinne för samarbeten bidragit till att inte bara stärka det egna varumärket utan även andras. Lokalt och nationellt.


Thnx Innovation
Thnx Innovations affärsidé är att hjälpa entreprenörer att förverkliga sina digitala drömmar. Det unga bolaget inom digital produktutveckling är en god förebild som bidrar till att fler digitala idéer kan förverkligas med framgång. Bolagets grundare har ett starkt driv, gedigen kompetens samt en stor passion för digital produktutveckling och entreprenörskap.


Den 9 november avslöjas vem av de tre som blir vinnare.

Text av: Mikael Hansson