Young Startup Award 2017
Från vänster: Nils-Olof Forsgren, Maria Olofsson, Gustav Paringer, Magdalena Andersson, Fredric Lindström och Lena Öhlund. Foto: Annelie Knutsson

Årets vinnare korad – Young Startup Award till välkänd entreprenör

2017-09-19

Årets vinnare korad – Young Startup Award till välkänd entreprenör Fredric Lindström är vinnaren av årets Young Startup Award. Det meddelades på måndagen under en nätverkslunch på länsresidenset. – Det känns jättekul att få dela ut priset till en entreprenör som är med och sätter Umeå på världskartan, säger Maria Olofsson, affärscoach på Uminova Innovation.

Under en nätverkslunch för unga entreprenörer delade Västerbottens landshövding Magdalena Andersson ut priset Young Startup Award. Priset instiftades förra året och delas ut tillsammans med inkubatorerna BIC Factory och Uminova Innovation.

Årets vinnare, Fredric Lindström, är en av grundarna bakom företaget Limes Audio som i vintras såldes för mångmiljonbelopp till Google. Det var under tiden som doktorand inom signalbehandling som idén till bolaget Limes Audio tog form tillsammans med doktorandkollegan Christian Schüldt.

– Jag är jättestolt över att få ta emot det här priset, inte minst då Umeå har ett sådant utbud på framgångsrika och innovativa startups, säger Fredric Lindström och fortsätter:

– Inom startupvärlden finns en pay-it-forward-kultur som vi alla kan lära oss av. Vi måste hjälpa varandra för att kunna växa. Under min resa som entreprenör har det verkligen varit en framgångsfaktor att ha haft tillgång till så mycket bra hjälp.

Priset tilldelas en ung, driven och talangfull entreprenör som är en förebild för andra nuvarande och blivande entreprenörer. Vinnaren tilldelas också en prispeng på 10 000 kronor, sponsrat av det tidigare startup-företaget Aptum.

– Vi, både BIC Factory och Uminova Innovation, vill hylla startupstjärnor som bidragit till att lyfta regionen och som kan inspirera andra till att vilja och våga satsa. Fredric är en sådan person som både inspirerar och sätter avtryck i världen, avslutar Maria Olofsson.

Nätverkslunchen arrangerades i samband med Young Startup Day som syftar till att inspirera till företagande. På Young Startup Day deltog omkring 320 personer, ett event som hölls på Väven i Umeå och som även live-sändes. Egna lokala events anordnas runt om i regionen i samband med eventet.  
 
För mer information, kontakta:
Maria Olofsson, affärscoach Uminova Innovation
070-419 11 88
 

Om BIC Factory
BIC Factory arbetar för att upptäcka och stödja unga, lovande entreprenörer som vill starta egna företag i Umeå. Under de tre kommande åren har BIC Factory en satsning med inriktning mot digitala affärer. BIC Factory erbjuder en kreativ miljö, prisvärda lokaler, stöd och nätverk.

Om Uminova Innovation
Uminova Innovation hjälper entreprenörer att bygga upp hållbara och framgångsrika företag av starka affärsidéer. Limes Audio, Codemill och Content Central är några av de företag som fått affärsstöd där. Uminova Innovation rankas som en av landets bästa inkubatorer i Almi Företagspartners nationella utvärdering av svenska inkubatorer.