Åforsk 2016 Mary Hägg och Johanna Bjorklund.jpg
May Hägg, MYoroface och Johanna Björklund, Codemill tillsammans med övriga vinnarentreprenörer 2016.

Ansök NU till Åforsk entreprenörsstipendium!

2017-02-16

Nu kan entreprenörer söka ÅForsk Entreprenörsstipendium, som delas ut i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks sedan 2015. Sveriges 10 mest innovativa entreprenörer utnämns under Sveriges Innovationsriksdag 2017.

SÖK ÅFORSK ENTREPRENÖRSSTIPENDIUM

Genom Swedish Incubators & Science Parks unika nätverk av innovationsmiljöer finner ÅForsk morgondagens mest lovande entreprenörer. ÅForsk har målet att verka för forskning och utveckling inom områden som energi, miljö, hållbarhet, säkerhet, infrastruktur och produkter från förnyelsebara råvaror.

 

VEM KAN SÖKA?

Den sökande entreprenören ska ha koppling till universitetsmiljö, antingen som student, doktorand, forskare eller lärare. Både entreprenörer som finns i en inkubator/science park och entreprenörer som inte finns i någon av innovationsmiljöerna är välkomna att söka.


HUR GÅR DET TILL?

Entreprenören själv som fyller i ansökan. Ansökningen verifieras sedan av en (1) affärsutvecklare från medlemmarna inom Swedish incubators & Science Parks. Fullständiga nomineringar går vidare för jurybedömning där 10 vinnarentreprenörer gemensamt röstas fram utifrån särskilda kriterier. I juryn sitter representanter från ÅForsk och Swedish Incubators & Science Parks.


Beslut om tilldelande av stipendier sker under våren 2017. Vinnarentreprenörerna annonceras den 25 april i Norrköping, i samband med Sveriges Innovationsriksdag 2017.


Entreprenör i ett bolag som inte sitter i en inkubator eller science park? Du som entreprenör fyller själv i ansökan och rekommenderas att i första hand kontakta en affärsutvecklare i den inkubator eller science park som finns geografiskt närmast med förfrågan om att verifiera din ansökan. Här ser du en karta på inkubatorer och science parks i Sverige
Sista datum för anmälan är fredagen den 17:e februari kl 23:59.

 

Kontakt
Linnea Lopez
linnea.lopez@sisp.se