Infografik för entreprenörer och startups: sälj

1,2,3, sälj!

2017-09-29

Check, check, check. Du har bockat av många steg och tagit några omtag. Affärsidén du skruvat på är redo, men utan kunder blir det ingen business. Dags för sälj! Här kommer några tips på vägen. Eller en spark i baken?!

Börja gärna med de potentiella kunder som gett dig feedback, men du behöver prata med många fler. När säljarbetet rullar på kan man räkna med tio kundmöten för en affär. Gissningsvis börjar du i början… 

Lyssna! Vad behöver kunden?

När du har kunden framför dig, lyssna mer än du pratar. Ta reda på vad kunden har för behov, problem och önskemål. Att fråga och vara nyfiken är ett bra trix.

Visa en lösning som matchar

När du vet vad kunden har för behov kan du anpassa ditt erbjudande, och presentera en lösning som matchar behoven. Det behöver direkt under första mötet, men snart. Ge ett pris och våga fråga: har vi en deal?

Håll löpande kontakt med kunderna

Ett effektivt säljarbete kräver struktur. Se till att hålla löpande kontakt med kunderna, så att du inte behöver börja om från början. Och kom ihåg 1:10 regeln.

 

Säljutbildning, metoder, och program- i rätt läge

I dagarna går några av de nystartade företagen hos oss en säljutbildning med Christian Malmsten, Säljlabbet. Syftet är att för att förstå kundens behov och ge en struktur för säljarbetet.

Har du en företagsidé eller ett startup och vill gå framåt säkrare och snabbare. De företag vi jobbar med tar del av program och metoder för att utveckla affärsidéer och bygga företag.

Intresserad? Hör av dig till oss.

Text :Karin Borge Renberg