Pernilla Abrahamsson MD Biomedical

MD Biomedical pristagare i Venture Cups regionfinal

5/20/2011

UmeåföretagetMD Biomedical AB med Pernilla Abrahamsson i spetsen, har en av Norrlands bästa affärsplaner och tog hem Venture Cup Nords tredje pris på 20 000 kronor.

Företaget kommer nu att få representerar Norrland i den kommande Sverigefinalen där företaget tävlar om totalt 350 000 kr. Bio Medical-företaget med anknytning till Umeå universitet tillhandahåller en helt ny och unik mikrodialyskateter som placeras på ytan av ett organ istället för i organet. Produkten skapar en enkel övervakning av sjuka patienter och bidrar till mindre komplikationer, minskat lidandet och minskad vårdtid.

Som vinnare stod Cellarmering från Luleå. Företaget ligger bakom en ny unik armering för betong, asfalt samt andra material. Dess geometriska patentsökta struktur ger helt unika egenskaper mot den armering som finns idag och innebär stora ekologiska och ekonomiskavinster. Cellarmeringen är svaret på ett behov av en mer hållbar, och miljömedveten infrastruktur och belönades under onsdagskvällen med 50 000 kronor då affärsplantävlingen Venture Cup Nord höll sin regionfinal.

Andrapriset på 30 000 kronor gick till OnTop från Sundsvall som erbjuder ett topografiskt mätsystem som i realtid övervakar kvaliteten på pappersytan vilket kan ge varje kvadratmeter på producerat papper en kvalitetsstämpel vilket förutom en kvalitetssäkring innebär stora kostnadsbesparingar.