Algoryx åker på världsturné

Algoryx i Europafinal som mest lovande teknikföretag

5/20/2011

Nya framgångar för Algoryx Simulation, som nomineras till den prestigfyllda listan över Europas mest lovande teknikföretag i tävlingen Red Herring Top 100 Europe Award.

Att finnas med bland finalisterna till Red Herring Top 100 Europe Award är ett mycket gott betyg för ett företag och ger klart besked om att man har intressanta produkter på gång som står sig i stark konkurrens på världsmarknaden. I årets tävling finns två företag från Västerbotten med bland de nominerade, något som aldrig har skett tidigare. Det är Umeåföretaget Algoryx Simulation och NUITEQ från Skellefteå.

Båda dessa Västerbottensföretag har blivit omtalade för den spetsteknologi som man utvecklat i samarbete med forskare vid Umeå universitet respektive Luleå tekniska universitet.

Algoryx Simulation finns med på listan över mest lovande teknikföretag i Europa utifrån den multifysikmotor och de interaktiva simuleringar man tagit fram för industrin och för utbildning.

För NUITEQ med sin multitouch-teknik för bildskärmar är det andra året som man finns med på listan. 2010 lyckades man gå hela vägen förbi Europafinalen till världsfinal där man till slut utsågs som ett av de teknikföretag som anses som mest lovande i hela världen. I år återstår att se om NUITEQ kan försvara den platsen eller om nya uppstickare ska springa om.
 
Europafinalen av Red Herring Top 100 avgörs 25 maj i Amsterdam där Algoryx och NUTIEQ deltar tillsammans med övriga nominerade teknikföretag från hela Europa. 

 

Text och foto: Mikael Hansson